skip to Main Content

Landelijke afsluitende dag

Datum/Tijd
27-03-2021
14:00 - 16:00


De week van de psychiatrie wordt op 27 maart afgesloten met een landelijk event in de vorm van een
digitale talkshow. De talkshow is van 14.00 tot 16.00 uur. Via deze link kunt u toegang krijgen tot de
uitzending: www.outoftheboxtv.nl/livestream

Er is ook een mogelijkheid om de talkshow later terug te kijken. Op de website van de week van de psychiatrie zal er een link worden geplaatst om de talkshow terug te kijken.
Het programma kent drie onderdelen:

• Terugblik op de lokale en regionale activiteiten van de afgelopen week
• Gesprek met ervaringsdeskundigen over hoe zij betekenisvol meedoen
• Debat met bestuurders/politici over wat nodig is om betekenisvol mee te doen

Van 14.00 tot 14.15 uur:
Terugblik op de lokale en regionale activiteiten van de afgelopen week. Een terugblik op de activiteiten met Sandra Kervel, organisator van de week van de psychiatrie in Sittard.

Van 14.15 tot 15.00 uur:
Gesprek met ervaringsdeskundigen over hoe zij betekenisvol meedoen. Linda Jeekel gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen over het proces dat zij hebben doorlopen om betekenisvol mee te doen: Henk Driessen en Moira Aloserij.

Van 15.00 tot 16.00 uur:
Debat met bestuurders/politici over wat nodig is om betekenisvol mee te doen. Het debat zal gaan over wat betekenisvol meedoen is en wat er nodig is om dit te versterken zowel binnen de GGZ als het sociaal domein. En wat verwachten wij van het individu zelf? Zijn er vormen van informele zorg die betekenisvol positief beïnvloeden?

Met Alan Ralston (bestuurslid NVVP, psychiater en filosoof), Henk Mathijssen (voorzitter week van de psychiatrie en voorzitter van plusminus-leven met bipolariteit), Wim van Veen (directeur Regionale Cliëntenorganisatie de Hoofdzaak en oud-wethouder gemeente Alkmaar) én Robbert Hausmans (gedeputeerde provincie Limburg).

Live meekijken via Out of the Box TV

Kijk op: https://outoftheboxtv.nl/livestream/

Meedoen via de app

Uitleg en code krijg je via de mail in het weekend van 20/21 maart 2021.

Ecsplore

Om toch samen te kunnen blijven bewegen in deze periode organiseert Ecsplore laagdrempelige en interactieve wandel- en beweegtochten. In deze periode zijn er nog geen grote activiteiten of groepslessen mogelijk. Om toch samen in beweging te blijven, organiseert Ecsplore in de komende periode verschillende actieve wandelingen voor jong en oud. Tijdens deze interactieve wandel- en beweegtochten van 2,5 of 5,0 kilometer ga je aan de slag met sportieve en actieve (beweeg)elementen.

Dinsdag, 23 maart
Locatie: Sittard-Oost
Startpunt: De Oase, Bachstraat 51
Afstand: 2,5 en 5 km.

Donderdag, 25 maart
Locatie: Born en kleine kernen
Start: De auw Sjoal, Holtum
Afstand: 2,5 km.

Locatie: Limbricht
Start: Kasteel Limbricht
Afstand: 5 km.

Opgeven kan via: https://www.ecsplore.nl/senioren/ontmoetingsdagen of https://www.ecsplore.nl/nieuws/actief-wandelen-met-ecsplore

Back To Top