skip to Main Content

Creatieve groep “Create Your Own Blackbook”

Datum/Tijd
23-03-2022
15:00 - 17:00

Locatie
Huis van de Wijk ’T Blommetje


Wat? Een toegankelijke , creatieve groep voor buurtbewoners met als werkthema je eigen verhaal vormgeven in een creatief dagboek. Naar het voorbeeld van een aantal grote kunstenaars zoals Basquiat en Keith Haring die elkaars dagboeken lazen/bekeken en daar inspiratie en verbinding met elkaar in vonden.

Wanneer? Iedere woensdag van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Wat kost ‘t? Niks, behalve ’t lef om jezelf te zijn.

Team ED is een stads brede organisatie en hét sociaal uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen in Amsterdam.

In het stadsdeel Nieuw-west organiseren wij iedere week op woensdag een creatieve workshop “Create your own Blackbook” voor en door “kwetsbare” Amsterdammers uit de buurt. Ook in de week van de psychiatrie vindt deze workshop weer plaats.

De workshop biedt mensen de kans om zich, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige kunstenares en een ervaringsdeskundige gastvrouw/begeleider, op een creatieve manier te uitten in de vorm van een creatief dagboek. Hierdoor ontstaan er vaak gesprekken die bijdragen aan het inzichtelijk maken van elkaars kwetsbaarheden zonder dat er wordt ver- of geoordeeld. Er ontstaat verbinding. Connectie met de ander en zijn of haar belevingswereld. Fundamenten die in ieder mensenleven onmisbaar zijn maar ook zeker van belang op de wegen van herstel. Hoe deze ook vorm lijken te krijgen.

Back To Top