skip to Main Content

Gezien worden, erbij horen, mee werken en meedoen kan een mensenleven zin geven. In de Week van de Psychiatrie van 22 t/m 28 maart is dit jaar daarom het thema ‘Betekenisvol meedoen’ gekozen. Zorgbelang Inclusief, Leefbaarheidsalliantie en Zorgbelang Brabant organiseren in samenwerking met De Bagagedrager verschillende online activiteiten in de Week van de Psychiatrie. Sommige activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk, en sommige activiteiten zijn speciaal voor inwoners van de provincie Gelderland. 

Programma voor inwoners van de provincie Gelderland

Zorgbelang Inclusief heeft een Receptenmap ontwikkeld, met 11 recepten om mee te doen. In de Week van de Psychiatrie zullen we op 4 dagen één receptenkaart centraal stellen én daarbij uitleg geven hoe je via een StigmaTool in gesprek kunt gaan over dit thema. Het zijn interactieve workshops, waarbij je zelf ook kunt ervaren hoe je de stigmatool ingezet kan worden.

Wat gaan we doen tijdens de interactieve workshops?

  • Je maakt kennis met de receptenkaarten en de StigmaTools
  • Je ontvangt vooraf een introductiepakket met de eerste receptenkaarten en materialen van de StigmaTools
  • We verloten aan het einde van elke bijeenkomst een mooie prijs (receptenmap, kookschort, StigmaTools koffer)

Workshops

  • Maandag 22 maart: 15.30 – 16.30 uur: Thema Gelijkheid en StigmaTool 15: Eens – Oneens
  • Dinsdag 23 maart: 19.00 – 21.00 uur: Thema Wonen en StigmaTool 1: Label erop Los
  • Donderdag 25 maart: 10.00 – 11.00 uur: Thema Werk en StigmaTool: Wat je denkt ben je zelf
  • Vrijdag 26 maart: 11.00 – 12.00 uur: Thema Vrije Tijd en StigmaTool 2 en 4: Coverstory en Voorbij Zelfstigma (Tegeltjeswijsheid)

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je dan aan voor 18 maart 2021 bij Zorgbelang Inclusief via Aanmeldformulier online workshops Week van de Psychiatrie (22 – 26 maart 2021) (google.com)

Deze online bijeenkomsten worden aangeboden door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland en zijn bedoeld voor inwoners uit Gelderland. Het is een eerste kennismaking. Als je belangstelling hebt om de receptenkaarten en/of StigmaTools breder in te zetten in jouw eigen omgeving, dan kan de Leefbaarheidsalliantie Gelderland je hierbij gratis ondersteuning aanbieden.

Back To Top